Топлификација
  • Регистрација

Топлификација

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

 

Током 2008. године, искоришћењем постојећих и инсталацијом нових капацитета, на систем даљинског грејања прикључени су бројни корисници. Преко подстанице Блок Пошта Банка систему су придодати стамбено-пословни објекат у улици Ж. Јовановића Шпанца и стамбени објекат у улици Краља Стефана Првовенчаног 136. Стамбени и пословни простор на Тргу Братства и Јединства бр. 23-27 прикључен је на подтаницу Војни Солитер.

 

 

У 2009. години извршена је комплетна топлификација стамбеног насеља “Чешаљ”, са 400 станова и свим пословним просторијама. Сви станови су прикључени индивидуално са независним прикључком, што ранијих година није био случај. У току 2009 године на систем даљинског грејања прикључено је 150 станова, а за све обезбеђен је прикљчак на самом улазу у стан. Прикључење осталих станова и даље траје у зависности од захтева власника. Топлификациија насеља “Чешаљ”, захтевала је изградњу нове блоковске котларнице снаге 4 МW.

У току 2010 године извршена је топлификација насеља “Блок 47”, познато као “Ледена стена”, са 820станова. Изграђен је топловод од котларнице у насељу “Чешаљ”, до насеља “Блок 47”. Капацитет топловода је 7.5 МW а подмирује све потребе насеља. У И фази топлификације “блока 47”, извршено је прикључивање свих станова у улици Есперанто, такође са независним прикључцима. На систем даљинског грејања, у И фази топлификације, прикључена је и средња економска школа. У ИИ фази топлификације “блока 47“, 2011 год. извршена је топлификација стамбених објеката у улици Париске комуне, такође са независним прикључцима за сваки стан. У 2010 години на систем даљинског грејања прикључене су јавне установе “Дом културног центра“, гимназија “Бора Станковић“ и стари и новоизграђени стамбени објекти у Партизанској и Бранковој улици.

У 2011 години из котларнице “ЦМЗ“ на Партизанском путу извршена је топлификација насеља у изградњи "Мервил2" код аутобуске станице и прикључење ОШ "Радоје Домановић“, средње Техничке и средње Пољопривредне школе. Поменута топлификација захтевала је реконструкцију котларнице и изградњу новог топовода. Реконструксијом котларнице повећана је њена снага за 3 МW. До топлифицираних објеката изграђен је топловод дужине 700 м. Исте године на систем даљинског грејања прикључен је и “Дом Војске Србија“. Топлификација поменутих објеката захтевала је изградњу топловода од котларнице „Блок Пошта-Банка“ у дужини од 300 м.

 

Комплетну топлификацију поменутих насеља предузеће је извршило о свом трошку.

Прочитано 2301 пута

Пријава за Newsletter

Пријавите се за најновије вести, обавештења

Контакт Инфо

 

ЈП "Нови Дом"
Краља Стефана Првовенчаног 99
Врање, 17500


    Телефон : +381 17 416 054

 

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.


 

Наша локација